linneajosefin

NEW BAGGY

Eftersom att jag saknar 10 cm i midjan för att kunna knäppa samtliga av mina jeans, så kände jag att det var dags att köpa ett par nya. Måste ju ha på mig någonting tills jag lyckats gå ner alla de kilona igen... 

NY VECKA, NY START

Var inbjuden till ett VIP-event för ett fåtal bloggare nere i Lush-butiken i Malmö, men fick motvilligt tacka nej för att istället spendera hela dagen på jobb. Menmen, det är faktiskt inte så hemskt ändå. Även om jag inte kommit ut på golvet och börjat jobba "på riktigt" än, så är jag förvånadsvärt positiv till detta och tror verkligen att jag kommer trivas med detta jobbet. 
Efter jobb blev det en runda till gymmet för att spendera 40 minuter på crosstrainern och döda rumpan med squats. Är så himla otränad men tackar gud (eller snarare proteinbolaget) för deras BCAA som räddar mina pass och håller mig levande. 

Snart sovdags och det slår mig återigen hur "meningslöst" livet är så fort man får jobb. Man jobbar 8-17 och sen hinner man träna, äta och duscha innan det är dags att sova igen, och så går varenda dag. Skoj liv. Detta innebär också att det blir allt tråkigare inlägg här ifall jag inte hinner tidsinställa, så jag hoppas ni har överseende med det.

Take care!

 

SOMMARENS NÖDRÄDDARE

Untitled #60

 

 
Plagg som kommer kunna rädda dina fantastilösa outfitdagar. Ett måste i vårens och sommarens garderob, enligt mig, är en riktigt snygg hatt. Tillsamans med ett par snygga sneakers, söta sandaler, stilren kappa, jeanskjol och ett par solbrillor så har du sommarens garderob säkrad. 
Tryck på ordet nedan för att komma till respektive plagg. 

Bikini, Adidas sneakers, New balance, Sandaler, Jeanskjol, Hatt, Parfym, Solbrillor, VäskaKappa

FEM OM MIG

 
5 favoriter på frukostbordet
Pannkakor
Smoothies
Löskokta ägg
Scones
Oboy
 
5 uttryck jag använder för ofta
 ”Men lol”
”Så räligt"
”Men gud”
”äh palla”
"whataaa fuuck?!"
 
5 saker jag vill bli bättre på
 Kunna hålla mig ifrån godsaker.
Hålla ordning på saker och ting
Laga mat
Tro på mig själv
Få normala sömntider
 
5 drycker jag helst dricker
Pepsi Max
Kranvatten
Kaffe
Oboy
Vitamin Well
 
5 saker som gör mig till mig
Jag kan äta. Allt. Hela tiden. Var som helst. Hur mycket som helst. 
Min grymma humor (eller?)
Min tendens att spamma allt och alla
Att jag är fruktansvärt lat
Att jag älskar att upptäcka och göra nya saker.
 
 5 favoriter i godispåsen
Bubbliz
Japp/mars
Dumle
Popcorn (inte godis men ja..)
Banana skids

5 saker jag ser fram emot just nu
Att få rutin i mitt liv, med jobb, sömn osv
Vietnam (om 8 månader...)
Sommaren
Förhoppningsvis bli brun snart
Resa iväg med mina brudar

DEN NAKNA SANNINGEN DEL 2

Det handlar om att bara komma över den där tröskeln. Komma över tröskeln och inse att man vill stanna. Att inse att döden inte är ens enda alternativ till framtid. 
När du väl har insett det så är allting mycket lättare. Du hittar småsaker som gör dagarna lite bättre, lite enklare. Få en komplimang, om ditt utseende eller något du har gjort, få en like av din secretcrush, att se din mamma le, att känna kärlek från dina vänner, klara ett prov i skolan, äta din favoritmat, få ett leende av en främling på stan. Det är alla de små sakerna som till slut gör dagen mycket lättare att klara av.

Att vara själv är alltid värst. Då har man tid över för att tänka och analysera. Allt positivt som hänt under dagen blåser bort och kvar stannar det mörka och klumpen i magen. Det kliar under huden och kroppen är så tung och smärtsam. Jag vet, för jag har varit där. Men jag vet också att det går att må bättre.

Jag tror att där alltid kommer finnas något kvar. Även om just de tankarna och känslorna inte finns kvar så finns minnet kvar. Minnet som påminner dig om vad du gått igenom, vad du har känt och hur du har mått. Det minnet kommer alltid resultera i att du aldrig kommer att bli helt frisk. Du kommer må bra och du kommer vara så fruktansvärt stark, men någonstans under ytan finns minnet kvar med känslorna som bara är tidsvis gömda.

Förstår du nu varför du måste fortsätta  vara stark och behållakontrollen? För när du väl förlorar den... då är du förlorad. Då måste du börja om från början. Hantera känslorna, säga emot och vägra tankarna och behålla fokus på att vara stark. Men i den situationen, är det inte så lätt att vara stark. Det enklaste alternativet är att låta tankarna ta över huvudet, känslorna strömma ut genom hela kroppen och bara tömma dig själv från all livskraft och livsglädje. Men det är i de situationerna du måste visa att du har blivit stark nog att inte välja det enklaste alternativet. Du har insett att du, bara du, är den som kan rädda dig. Ingen annan kan rädda dig om du inte är redo. Och du är inte redo när smärtan strömmar genom alla nerver, alla organ och stannar som en stor klump i magen och bröstet. Då finns det återigen bara ett alternativ, att avsluta livet.

Förstår du nu hur viktigt det är att du behåller kontrollen redan från början? För när du väl förlorar den, det är då helvetet brakar loss.

 

Den nakna sanningen del 1. 

 

ÄNTLIGEN HELG

Fördelen med att gårdagen kändes som helg var att det faktiskt bara var en jobbedag kvar tills det var helg på riktigt. Vaknade definitivt rätt sida imorse, av någin anledning, och humöret har varit på topp hela dagen och jag lyckades hålla ögonen öppna hela dagen på jobbet. "Äntligen helg" tänkte jag när det bara var en timme kvar och fick i samma ögonblick ett sms om ifall jag kunde hoppa in och jobba ikväll. Så från det ena jobbet till det andra. Blev dock en snabbis, 5 timmar bara men var helt slutkörd. 

Imorgon har jag äntligen nagelskola igen (woops, glömt öva hemma.....) och på kvällen ska jag eventuellt jobba igen. Happ, kul med helg då.