linneajosefin

ÄNTLIGEN HELG

Wow. Denna helgen är verkligen efterlängtar och välbehövd. Hade världens lugnaste dag på jobb och har bara suttit och räknar ner minuterna till att få sluta och få ta helg. 
Kvällen kommer spenderas delvis hemma i soffan och sedan ska jag troligtvis iväg och lana med Johan och Fredde. MEN innan dess tänkte jag publicera min första videoblogg här. Stay tuned!

 

DE SENASTE DAGARNA

Hej på er!

Lite dålig uppdatering men har i stort sett mest jobbat och sovit. Har inte heller mått särskilt bra de senaste dagarna, så har inte känt någon blogglust alls. Slutade ta 2 av mina mediciner för snart 2 veckor sedan, för att inte riskera att försova mig till jobb, och har mått oväntat bra fram tills igår då allting kom som en riktig käftsmäll. Vaknade upp och kändes som jag hade ett stort betongblock över bröstet och smärta i hela kroppen. 

Som tur var träffade jag pappa och jill igår som räddade mitt humör i några timmar. Blev några timmar med catch-up med b.la väldigt roliga nyheter, god mat och sedan fick jag även två nya linnen av paps. 

Idag har vi haft en otrolig ohändelserik dag på jobb. Satt och vänta nästan 20 minuter mellan varje samtal och hade i stort sett bara avbokningar. MEN så en av mina kunder som ringde, var en av mina "chefer" som skulle boka hotell. Förstår ni pressen? Nervositeten? Jag failade totalt. Alltså jag vet inte, var så yr och nä, alltså bara nä. Kändes lite mindre bra. När jag gör jättebra ifrån mig på nästan alla samtal och sedan när de hör så missar jag hälften. 
6 timmars jobb och sedan har jag myst med peps OCH tro det eller ej, men har spelat in ett videoinlägg. Allting är filmat men har inte satt ihop filmen än. Men imorgon eller lördag så! 

FÖRSTA DAGEN

Första dagen avklarad och överlevd. Trots väldigt nervös och en del osäkerhet vid olika tillfällen så har det ändå gått bra. Eller ja, så bra som det kan gå för att vara första dagen. Känns skönt att äntligen "börja jobba på riktigt" och även kunna få en inkomst igen, vilket jag har varit mer eller mindre utan i 2 månader nu. 

Det allra bästa med detta jobbet är att det är 75% istället för 100%. Och jag ÄLSKAR det. Det innebär att jag jobbar 8-14, alternativt 14-20 ungefär, vilket är 6 timmar om dagen. Att sluta 14 innebär att du faktiskt har timmar över att göra annat istället för att bara åka raka vägen hem, äta och sova. Det passar mig alldeles utmärkt, speciellt nu på sommaren när man vill ha lite extratimmar över!
Så länge jag bor hemma är jag heller inte i megabehov av en 100% anställningslön, även om det alltid är bra att tjäna så mycket pengar som möjligt. Men just nu passar 75% mig allra bäst, kombinerat med min nagelutbildning som hamnat lite i bakgrunden några veckor nu. 

SÖNDAG

Det var så pass lite folk i restaurangen att det endast blev 2,5 timmes jobb innan jag kunde åka hem och kolla ESC.Klagar inte. Såg ni årets ESC?? Hade ni några särskilda favoriter ? Alla mina favoriter kom i toppen och helt sjukt att vår egna mums-måns vann?! Så grym!

Idag har jag städat klart rummet, som äntligen är fräscht igen, gått en pw, hämtat ut paket och myst med min peps. Och ja, han hette alltså pepsi / peps sedan tidigare och eftersom att han redan är 4 år så valde vi att behålla namnet för att inte förvirra honom en massa. Inte namnet jag hade valt annars, menmen. 

Helgen är REDAN över och imorgon är min första riktiga dag på jobb, dvs att jag kommer att sitta och ta emot supportsamtal från alla förvirrade, arga, förtvivlade, nervösa kunder. Ser ju så klart fram emot det men är så rädd att jag kommer att sitta som ett frågetecken och inte veta hur jag ska hantera programmen och allting imorgon pga hjärnsläpp. Men det löser sig säkert!

 

JOBB JOBB JOBB

"Äntligen helg" tänkte jag och överraskades av jobb-besked även idag. Happ, det var den helgen. Men visserligen, cash is king. Så några timmars jobb på restaurangen väntar ikväll, vilket tyvärr även innebär att jag missar gottemiddag och fint sällskap här hemma ikväll. 
Fram tills dess ska jag ta och storstäda mitt rum, vilket minst sagt behövs. Pepps trivs väldigt bra under min säng och varje gång han kommer ut är han mer vit av damm än svart. Fett fräscht. 

 

ÄNNU EN FAMILJEMEDLEM

Denna dagen har varit bra på alla sorters sätt. Dagen började nämligen med 2 stycken prov, vilka man var tvungen att klara för att få anställning på företaget. Vi har alltså under dessa veckorna bara utbildat oss och nu sattes vår kunskap på prov. Sorgligt nog fick några lämna idag men vi är fortfarande ett härligt gäng som skriver på anställningsavtal på måndag och börjar då att ta emot våra första samtal. Nog nervös!! 

Kommer in genom dörren där hemma, ser en kattbur och frågar mamma som sitter i soffan "ÄR HÄR EN KATT?!" Hon bara "det får du väl se", så jag slänger mig ner på golvet och kollar under soffan där vår nya familjemedlem låg. En gigantisk, fin hankatt på 4 år. Är så lycklig. Finally. Han har mest gått runt på upptäcksfärd i huset hela kvällen, men verkar ändå jättemysig även om han fortfarande är lite försiktig. 

 

GODASTE BODYLOTION + BÄSTA HANDKRÄMEN

Denna bodylotion. Wow. Finner inga ord. Victoria Secret forbidden vanilla i all ära, men denna, NU snackar vi grejer. Den har en helt otroligt fräsch doft av citron. Inte sån citrondoft som brukar finnas i andra hudprodukter, utan den luktar verkligen citronskal. Har däremot inte bestämt mig om jag gillar krämen för övrigt, men den doften är oslagbar. Tack och lov köpte mamma hem tre stora flaskor nyligen. Kommer ifrån Biotherm och går att köpa på t.ex. Kicks för 249 kronor / 400 ml. 

Handkrämen luktar tyvärr inte lika gott men den är riktigt jäkla bra. Sjunker in snabbt i huden utan att lägga sig som en kletig yta och får mjuka och sköna händer som helst sen. Kommer ifrån CLARINS och kostar 250 kronor på Kicks.