linneajosefin

HUR DU ENKLAST SPARAR PENGAR

Jag är ärligt talat king på att spara pengar, och då menar jag verkligen KING. Så, jag tänkte därför dela med mig av några småtips om hur man sparar pengar enklare.

Sätt upp ett mål - Det klassiska, "sätt upp ett mål", dvs i detta sammanhanget, planera vad du ska spara till. En snygg väska, semester, lägenhet? Det är du som väljer vad du vill prioritera och lägga dina pengar på. Spara hellre det till något du hellre vill än att spontanköpa allting.

Drick inte ute - Det är väl här de flesta av mina vänner har lite problem hehe. Klubbar och barer kan ta sjuka priser för sina shottar och drinkar, eftersom de vet att vi köper. Dricker du för att det är gott, så varsågod. Men de flesta av er dricker för att bli fulla, eller behålla fyllan under hela natten. Självklart vill jag inte pusha er att bli fulla eller dricka så mycket som möjligt, men då det är mångas mål så tänker jag ge ett grymt tips om det. Drick INNAN ni går ut. Köp sprit och ha en trevlig förfest med vännerna istället för att lägga 2-3k på sprit när ni går ut. 
Vill ni sedan shotta, endast för spritens skull, shotta det starkaste. Drick såklart inte mer än ni tåler, men ni är jag inte er mamma utan ger er endast ekonomiska tips!! För fyllans skull är det billigare med en shot vodka eller tequila istället för 3 shouts sourz som ger ungefär samma alkoholhalt. Ni kan enkelt klara er under 500 kronor en utekväll genom detta!! 

Placera era pengar - Placera era pengar där ni inte kan nå dem. I tex spax fonder, där man låser upp pengarna en viss tid, eller i vanliga fonder eller aktier. Då ser man (förhoppningsvis) pengarna stiga och det är inte lika enkelt att använda sig utav dem som om de bara ligger på ens vanliga bankkonto.

Shopping - Försök undvika att spontanshoppa så mycket som du kan. Hittar du ett plagg du gillar, testa det, ta några bilder och gå sedan hem och kolla igenom din garderob. Finns det plagg som du kan matcha det till? Kommer det nya plagget att användas? Är det värt pengarna? Är svaret ja, så kan du lika gärna köpa det en vecka senare. 

Rökning - Ja, mina vänner. Behöver jag ens räkna upp hur mycket cigg kostar er i månaden? Detta är nog lättare sagt än gjort och väldigt enkelt för mig som inte är rökare själv, men försök att minska på rökandet, inte endast pga ekonomin, utan främst för er hälsa!!

Mat - ha ha här kommer vi till mitt största bekymmer. Fyllemat, snabbmat i väntan på tåget, lördagsgodis på helgen (och alla veckodagar), glass och kakor när man tycker att man förtjänat det (vilket man aldrig har). Ja, listan blir lång och listan över pengar som vi slänger ut på det blir ännu längre. Fyllemat, jag ska inte säga att ni ska undvika det för det är ofta anledningen till att man orkar ta sig upp ur sängen dagen efter. Men satsa på ett billigare alternativ, du bryr dig oftast inte vad det är, så länge du får något i dig. All spontan snabbmat kan ofta undvikas genom att ALLTID bära med dig en vattenflaska. Drick vatten hela tiden och minska sötsuget. Nej, vi förtjänar inte godis, kakor och glass varje dag. Även om vi försöker inbilla oss det. Måste du ändå ha det, försök lura dina föräldrar att köpa hem istället. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas